Ангел Стоев: Засега не предвиждаме други кадрови промени в Областна управа

Областният щаб в Пловдив се готви за засилена ваксинация

Областният пандемичен щаб в Пловдив ще продължи да работи, въпреки първоначалната идея да бъде разформирован. Това съобщи областния управител Ангел Стоев при представянето на заместниците си Даниела Николова и Иванка Петкова и главния секретар на областната управа Георги Янев.

„Когато процентите бяха високи, хората се страхуваха и търсиха васкини. Сега ваксини има – колкото и каквито искаш. Процентите на заразените са ниски, хората се успокоиха и не искат да се ваксинират“, каза Стоев след проведеното по-рано заседание на щаба и уточни, че предстои да бъдат набелязани мерки за ускоряване темпото на ваксинация.

От Европейската здравна организация се очаква потвърждение, че ще има и ваксини, които могат да бъдат приложени за деца над 12 години и в тази връзка предстои организирането на информационна кампания.

„Пловдивска област е първа по ваксинирани в страната след София  и нямаме големи притесения“, посочи още Стоев.

Обучението на СИК в 16 МИР може да е в Колодрума

По отношение на организацията на изборите областният управител посочи, че при липсата на възможност обучението на членовете на 16-та РИК да се проведе в плата на Пловдивския панаир, то може да се извърши в зала „Колодрума“. За това са проведени разговори с кмета Здравко Димитров. Той съобщи, че предстоят срещи с кметовете на всички общини за организацията на изборите. Това съвещание ще бъде насрочено за следващата седмица, като вече е определена работна дата.

Само в 4 секции в Пловдив няма да има машинно гласуване, тъй като избирателите са под 300. В областта броят на секциите без машинно гласуване е по-голям – общо 79, тъй като се касае за малки населени места.

Засега не предвиждаме други кадрови промени в областна управа, посочи Ангел Стоев. По думите му няколко служители са си подали предизвестия за напускане, но това било тяхно право.

За казуса с кмета на Калояново Стоев обясни, че е доста сложен, тъй като тази материя била абсолютно неуредена в ЗМСМА. Подобна хипотеза не съществувала. „Търсим  решение, то ще бъде взето и ще бъде сведено до вниманието на община Калояново“, подчерта Стоев и допълни, че Общинският съвет на община Калояново, който е трябвало да определи кой да бъде новият кмет на общината, на практика е абдикирал от задълженията си и не го е направил.

Областният управител обеща да провери сигналите до медиите, че зам.-кметът на Калояново също е уволнен. По думите му това е абсурд и е недопустимо.

Снимка: стоп кадър plovdiv24.bg

Подобни статии

Top