Англичанин, женен за българка от Старосел, с коронавирус в пловдивска болница

Поставиха под карантина джипито на заразената жена от Хисаря

Англичанин на 73 години е в болница в Пловдив, след като е станало ясно, че е заразен с коронавирус. Поредната лоша новина потвърди пред БЛИЦ шефът на РЗИ Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева. Тя каза, че 73-годишният мъж е в средно добро състояние. Англичанинът е женен за българка от село Старосел.

Преди 20 дни с жена си се върнали в България. Били са поставен под карантина, която е изтичала на 3-ти, в петък. Последният ден мъжът е проявил притеснителни симптоми, обадил се е на Спешна помощ. След това тестовете са дали положителни проби. Днес РЗИ ще постави под карантина съпругата на англичанина и всички, с които семейството е имало контакти.

Личен лекар от Медицински център 1 в Хисаря също е поставен под карантина. Той е джипи на 69-годишната жена, която е първата диагностицирана с коронавирус в Хисар. Жената е в болница, двамата й синове, които са международни шофьори и внуците й заедно със снахите са поставени под карантина веднага щом станаха ясни резултатите от пробите на жената. Неизвестно защо обаче джипито не е било поставено веднага под карантина, а това се е случило по-късно.

Не му е направен тест, обясниха от РЗИ. Практиката в такива случаи ако има симптоми или покаже такива, тогава да бъде тестуван.

Подобни статии

Top