Англичанинът, убил моториста в Стара Загора, остава зад решетките

Ариф Ахмед бил дрогиран с амфетамин и метамфетамин

Пловдивският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета от Окръжен съд – Стара Загора, за британеца Ариф Ахмед, убил моторист на кръстовище в Стара Загора и избягал от мястото на престъплението. При тежкия пътен инцидент има и още един пострадал, който е ранен.

Съдът прие, че правилно Старозагорският окръжен съд е преценил, че са налице основанията за вземане на мярка за неотклонение  „задържане под стража” по отношение на Ахмед, във връзка с възникналото в гр.Стара Загора, на 03.10.2021г. пътно-транспортно произшествие, на кръстовището на бул.“Ген. Столетов“ и ул.“Цар Иван Шишман I“. След катастрофата шофьорът се е опитал да побегне, но няколко младежи го наобиколили, съборили го на земята и извикали полиция.

Направени са му били два теста – единият за алкохол и втория за наркотици. Тестът за алкохол е бил отрицателен, докато втория тест е доказвал, че е употребил наркотиците амфетамин и метамфетамин.

Затова съдът прие, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Ариф Ахмед е съпричастен към престъпното деяние, за което е обвинен. Наказанието, което предвижда законът за това престъпление е от три до петнадесет години затвор.

Отмениха празника на Стара Загора заради двете тежки катастрофи (ВИДЕО)

Като се вземат предвид обстоятелствата, при които е осъществено престъплението, общественоопасният резултат, изразяващ се в настъпила смърт на едно лице и причинена двустепенна средна телесна повреда на друго, употребата на наркотични вещества, Апелативният съд прие за обоснован извода на Окръжен съд – Стара Загора, че става дума за деяние с висока степен на обществена опасност и е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление.

Налице е и такава да се укрие с оглед факта, че шофьорът е напуснал местопроизшествието, чужд гражданин е, и е от страна, извън Европейския съюз. Обстоятелството, че учи в България  не води до извод, че е трайно свързан със страната, смята съдът.

Подобни статии

Top