Английската остава в сградата си, търсят спешно нов строител (ВИДЕО)

Кметът се надява работата да приключи до началото на отоплителния сезон

„Нямаме намерение да местим учениците от ЕГ „Пловдив“ в друга сграда. В момента не търсим нова база. Трябва да се справим“. Това заяви кметът Иван Тотев пред журналисти днес по повод прекратения без време ремонт от пазарджишката фирма-изпълнител „Термикс Ес“.

Според него общината прави всичко възможно по кратка процедура да бъде определен нов изпълнител на обекта, който да приключи възможно най-бързо ремонта – до началото на отоплителния сезон.

Тотев заяви, че общинската управа непрекъснато е държала под око изпълнителя. „Правихме постоянно проверки на фирмата, но месец преди края на договора за ремонт тя се отказа. Явно  от компанията са видели, че няма да свършат с реконструкцията и се отказаха. Няма как Общината да вкара бригада и майстори и да приключи дейностите. Има процедури, които трябва да спазим“, обясни кметът.

Припомняме, че именно фирма „Термикс Ес“ беше строителят от услугите на които предишният кмет Славчо Атанасов се отказа предсрочно. Тогава дворовете на детските градини останаха разкопани и се наложи да бъдат довършвани от друг изпълнител.

Top