Английската с най-висок резултат на матурите в Пловдив

Следват Руската и Математическата гимназии, четвърта е Търговската

Най-висок резулат от държавните зрелостни изпити в Пловдив и областта, от трите  матури – двете задължителни и една по желание, отново постигна Езикова гимназия „Пловдив“, това съобщи началникът на Регионалнато управление на образованието Иванка Киркова.

Тя посочи, че Английската гимназия има общ резултат Много добър (5,41), следвана от ЕГ „Иван Вазов“ и Математическата гимназия.

На 4 място е Националната търговска гимназия, пета е Хуманитарната гимназия. На шесто място се нарежда  средно училище „Васил Левски“ в Карлово.

Най-слаби резултати имат зрелоствиците в Професионалната гимназия „Свети Патриарх Евтимий“ в Асеновград и тези в Средно училище „Христо Ботев“ – Съединение, както и в Професионалната гимназията по селско стопанство в Куклен. Те са постигнали съответно среден 2.75, 2.96 и 2.99.

Общият успех на 12- класниците по БЕЛ е Добър (4.30), по Английски език е Много добър (5.19), това е втората най-предпочитана матура. Високи са резултатите по руски език (5.60) и химия (5.39), но там са се явили малко ученици.

За гимназиите – 1 място по БЕЛ е за ЕГ „Пловдив“ – (5,34), следвани от ЕГ „Иван Вазов“ (5.30) и МГ (5.18).

Най-слабо са учили БЕЛ в Професионалната гимназия “Свети Патриарх Евтимий“ в Асеновград, с резулат 2.66.

По втората задължителна матура отново ЕГ „Пловдив“ има най-висок резулат – Много добър (5.47), а на последно място е Професионалната гимназия по селско стопанство в Куклен.

Пълните шестици са 89, като 4 зрелостници имат 100 точки, те са от специалност „математика“ в Математическата гимназия и един от Хуманитарната гимназия, с профил „Руски език“.

Слабите оценки са по-малко тази година, отчитат от РУО. Миналата година са били 528, сега са 502.

Източник: Радио Пловдив
Снимка: МОН

Подобни статии

Един коментар

Top