Английски пенсионер избра пловдивска болница, за да си направи тежка операция

Той страдал от заболяване на  гръбнака, при което всичките му гръбначно-мозъчни корени били затиснати.

62-годишен англичанин избра  най-голямата университетска болница в Пловдив  – УМБАЛ „Свети Георги“, за да се оперира от тежка дегенеративна болест. Пол Антъни Джоузеф от години живее със съпругата си в ивайловградското село Свирково.

Той страдал от заболяване на  гръбнака, при което всичките му гръбначно-мозъчни корени били затиснати. Заради нелекуваната болест накрая се стигнало до т. нар.  ниска поясна болка, при която мускулите на краката му започнали да отслабват.

Когато болката станала нетърпима той се насочил към университетската болница „Свети Георги“ и проф. Владимир Ставрев. Пол Антъни познава екипа на професора  от година, когато се наложила спешна операция на съпругата му. „ На жената поставих изкуствена става, след като беше получила блокаж. А това състояние е спешно“. Съпругата е с Европейска здравна карта, затова за операцията не платила нищо.

Мъжът й обаче се наложило да плати 14 хиляди лева, защото е английски гражданин. Операцията продължила 6 часа, като целият гръбнак на пациента е стабилизиран с множество импланти.

„Пациентът се е консултиран и с клиника в Турция. Там, за същата интервенция са му поискали сумата от 20 хиляди евро“. Специалистите от Клиниката по ортопедия и травматология се гордеят с това, че са успели да помогнат на мъжа. „Интересното е, че той е английски пенсионер, но ни гласува пълно доверие и  избра да се оперира в българска клиника.“ В родината си Пол Антъни бил включен в листа на чакащите, a операцията можело да бъде извършена поне след   2-3 години.

Пловдивските лекари помогнали и на съпругата му, която миналата година е чакала 6 месеца в Англия. Когато дошъл редът и се оказало, че хирургът, която ще я оперира  отсъствал и тя трябва да чака още 6 месеца.

Пол Антъни вече се чувства добре и предстои да бъде изписан още утре.

Подобни статии

Top