Анимационно „Късо кино във „Фарго“ на 24 май - DC news

Анимационно „Късо кино във „Фарго“ на 24 май

Ще бъдат показани някои от знаковите филми на легендарното студио „Пиксар“

На 24 май ще се проведе специално издание с  анимационно кино като част от „Късо кино във „Фарго“, в което зрителите ще могат да видят повече от десет филма на легендарното студио „Пиксар“ – истински титани в компютърната анимация.

Сред селекцията, която е подбрана, ще бъдат някои от знаковите герои на студиото през годините. Като например Майк и Съли от „Таласъми ООД“ (2001) и Маккуин Светкавицата от „Колите“ (2006). Сред заглавията задължително присъстват и носителите на награда „Оскар“ за късометражна анимация – „Пайпър“, „Играта на Джери“, „Бао“ и „За птиците“.

Студиото „Пиксар“ стартира през далечната 1979 г. като част от компютърното подразделение  на „Лукасфилм“, известно като „Графикс Груп“, преди да се отдели като корпорация на 3 февруари 1986 г., с финансиране от съоснователя на „Епъл“ Стив Джобс. „Дисни“ закупува „Пиксар“ през 2006 г. Студиото печели 21 награди „Оскар“, 9 награди „Златен глобус“ и 11 награди „Грами“.

Анимационното кино ще бъде тази вечер от 20:30 ч. в клуб „Фарго“!  Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Организаторите напомнят да резервирате местата си предварително на телефон: 087 720 0607.

ВХОД СВОБОДЕН!

Подобни статии

Top