Ансамбъл „Българе“ представя „Обичаите на България“ на Античния театър в Пловдив

Ансамбълът представя най-красивите празници и обичаи, които нашият народ е създал и опазил през вековете

След дългото затишие в пандемичната ситуация, Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ ви кани да се потопите в удивителния свят на българските традиции! Тази вечер, от 20.30 часа, сцената на Античния театър в Пловдив ще бъде завладяна от „ОБИЧАИТЕ НА БЪЛГАРИЯ“ – една отдавна замислена творческа идея, осъществена по неправен досега начин.

В спектакъла хореографът Христо Димитров, вече в ролята на разказвач, и прекрасните танцьори от прочутия му ансамбъл представят най-красивите празници и обичаи, които нашият народ е създал и опазил през вековете. Удивителни истории, уникални костюми и завладяващите ритми на впечатляваща хореография ще оживеят в старинни обичаи от различни кътчета на Родината ни.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Пловдивската публика е сред първите, които ще съпреживеят новата постановка на „БЪЛГАРЕ“.

„ОБИЧАИТЕ НА БЪЛГАРИЯ“ – един спектакъл, който ще ви промени!

Представлението ще се състои при спазване на всички изисквани противоепидемични мерки. Носенето на маски е задължително!

Билети на цени от 15, 20, 25 и 30 лева на касата в Дом на културата „Борис Христов“ – Пловдив, на тел. 0885223552 и в партньорската мрежа на Eventim.bg

Подобни статии

Top