Ансамбъл "Филип Кутев" изправи на крака публиката на Античния (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Ансамбъл „Филип Кутев“ изправи на крака публиката на Античния (СНИМКИ/ВИДЕО)

Пловдивчани аплодираха бурно изпълненията на певиците, танцьорите и инструменталистите от първия у нас ансамбъл за народни песни и танци

Държавният фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ предизвика фурор на Античния театър снощи с последния от поредицата си юбилейни концерти в рамките на тазгодишното му турне в страната. Тази година ансамбълът отбелязва 70 години от създаването си през 1951 година. Негов основател е знаменитият български композитор Филип Кутев, чието име ансамбълът носи и до днес.

Още с излизането си на сцената на танцьорите от ансамбъла покориха публиката със сценичната си разработка на каракачанско хоро.

Последваха изпълнения на певиците от женския хор към ансамбъла. Публиката притихна по време на емблематичната „Полегнала е Тодора“, чийто автор е композиторът Филип Кутев. Последва и „Димянинка“, а след това Пиринска китка и Шопско хоро, изпълнени от оркестъра.

Веднага след това публиката притихна за втори пък заради „Мълчаното“ хоро на танцьорките от ансамбъла. Пиринските носии на танцьорките накараха сцената да пламти, а освен звуците на нанизите, в чашата на Античния не се чуваше нищо друго.

1 2

Подобни статии

Top