Ансамбъл „Тракия“ с концерт по повод 3 март

Цветни щрихи на Ансамбъл „Тракия“ за Националния празник

„Цветни щрихи от България“ е името на концерт-спектакъла на Фолклорен ансамбъл „Тракия“, с главен художествен ръководител проф. Даниела Дженева, с който ще бъде отбелязан  3 март – Националния празник на България.

ФА “Тракия” Пловдив е създаден през 1974 година. Той има задача да запази и развие народното песенно и музикално-танцово богатство от всички фолклорни области на страната. Представя и разкрива в почти автентичен вид или в съвременни музикални и танцови интерпретации истински бисери на народното творчество. Ансамбълът се отличава със своя неповторим стил на авторство и оригиналност.

Творческият облик на “Тракия” е създаден и се развива от най-големите автори в областта на фолклора като проф. Кирил Дженев, доц. Стефан Мутафчиев, проф. Николай Кауфман, проф. Николай Стойков, К. Колев и много други.

За 44 години ансамбъл „Тракия“ е изнесъл хиляди концерти във всички краища на България, участвал е в множество значими форуми и международни прояви в над 50 страни. Носители са на всички възможни награди в сферата на културата.

Концертът започва от 19.00 часа в ДК „Борис Христов“.

Подобни статии

Top