Ансамбъл „Тракия“ с уникален концерт-спектакъл на Античния театър

Най-доброто от съкровищницата на сценичното фолклорно изкуство от цяла България ще видят

пловдивчани и гости на града тази вечер на сцената на Античния театър в Пловдив. По повод провеждането на престижния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles на древната сцена от 20.00 часа ще се състои уникален концерт-спектакъл на Ансамбъл „Тракия“.  Входът е свободен  за гражданите и гостите на Пловдив.

В богатата и разнообразна програма на концерта ще бъде представено най-доброто от съкровищницата на сценичното фолклорно изкуство от всички етнографски области на България.

До сега в професионалната биография на Ансамбъл „Тракия“ са вписани хиляди концерти във всички краища на България и в повече от 60 страни по света като: Франция, Италия, Белгия, Германия, Израел, Япония, Индия, Мексико, Колумбия, Сирия, Алжир и много други.

Ансамбълът си е създал международно име в световната култура – едно уникално постижение за град Пловдив.

От основаването си до днес Ансамбъл „Тракия” е явление в националната ни култура и „лице” на град Пловдив, присъствайки на всички значими форуми с изяви при откриването им, закриването или със самостоятелни концерти.

 Следващата голяма изява на ансамбъла е премиерата на най-новия спектакъл „Земята на Орфей“, която ще се състои на 29 август от 19 часа в Дома на културата „Борис Христов“. Билети за премиерата се продават в Билетния център пред Община Пловдив.

„Земята на Орфей“ е спектакъл по проект към Национален фонд „Култура“. Един специален спектакъл от нашите земи – централни и западни Родопи, включително и Тракия, там където се смята, че Орфей е имал най-силно въздействие!

Подобни статии

Top