Ансамбълът на България с още едно злато (СНИМКИ И ВИДЕО)

Катрин Тасева с пълен комплект медали, Боряна Калейн с бронз на обръч от Световната купа в София

Българският ансамбъл спечели златния медал на финала на пет обръча на Световната купа по художествена гимнастика в „Арена Армеец“ в София. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева вдигнаха на крака публиката в залата със своето изпълнение и получиха оценка от 20.850 точки (най-високата им до този момент на Световната купа в София, 12.300 за трудност). Това е второ златно отличие за възпитаничките на Весела Димитрова след титлата в многобоя.

Сребърното отличие стана притежание на ансамбъла на Япония с 19.800 точки (12.000 за трудност). Италия спечели бронза с 19.650 точки. Ръководството на италианския тим подаде контестация за оценката, но тя беше отхвърлена.

Катрин Тасева спечели титлата на финала на бухалки и вече има пълен комплект медали на Световната купа по художествена гимнастика в София. Тасева изигра силно своята композиция и получи оценка от 17.850 точки. Българката стана втора на обръч и трета на топка. Боряна Калейн завоюва бронз на обръч и се класира пета на топка.

Подобни статии

Top