Ансамбълът на България със „златно“ сребро в Минск! (ВИДЕО)

Боряна Калейн ще играе на 3 финала на Световната купа

Ансамбълът на България в художествената гимнастика за втори пореден ден показа класа и стабилна игра на Световната купа в Минск.

Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска вдигнаха публиката на крака със съчетанието си с 3 обръча и два чифта бухалки, но отново не успяха да разтопят сърцата на съдиите.

Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова получиха оценка от 28,800 т., което ги изкачи с една позиция нагоре в класирането и те спечелиха сребърните медали в многбоя.

Съставът на Русия обаче отново бе любимият на реферките и те го оцениха на 29,850 т., с което бетонираха момичетата на първата позиция.

Трети останаха представителките на домакините със сбор от 57,450.

Днес на българския ансамбъл предстои битка за отличията и в двата финала.

Боряна Калейн се класира на шесто място в многобоя със сбор от 83.000 точки. За изпълнението си с бухалки, което беше наистина феноменално, Боряна получи оценка от 23.150 т. и я класира за финала днес с трета по сила оценка.

На лента нашето момиче също игра много силно и вдъхновено и бе оценена с 19.850, която я праща на финала със седма по сила оценка.

Боряна изигра много добра топка в петък и с оценка от 21.250 т. намери място във финала с шеста по сила оценка на уреда. На обръч Боряна допусна грешки и не можа да се класира за финалите на уреда.

Втората българка Невяна Владинова завърши на 13-то място в многобоя със сбор от 78.500 т(19.400 на обръч, 20.950 на топка, 19.050 на бухалки след изпускане на уред и 19.100 на лента). Като цяло Неви излезе и игра спокойна, показа много хубава и силна топка, показа увереност и рутина, но допусна и грешки.

Подобни статии

Top