Ансамбълът ни безапелационен шампион в многобоя (СНИМКИ И ВИДЕО)

Златните момичета триумфираха на 3 топки и 2 въжета, Тасева и Калейн също на финали индивидуално днес

Българският ансамбъл спечели безапелационно титлата в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в „Арена Армеец“ в София.

Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева допуснаха грешка в изпълнението на три топки и две въжета, но заради изключителната сложност на съчетанието получиха оценка от 20.650 точки, от които 12.800 за трудност. В петък българките бяха оценени с 20.600 за композицията с пет обръча и така завоюваха титлата със сбор от 41.250 точки.

„Надявам се да сме били достатъчно добри, за да уважим тази публика, която ни подрепя тук и дано да играем без грешки следващия път“, каза старши треньор Весела Димитрова след изпълнението на ансамбъла.

Днес българските гимнастички ще спорят и за златните медали на финалите на отделните уреди.

Ансамбълът показа много силни две композиции пред родна публика, въпреки че две от състезателките Елена Бинева и Лаура Траатс имат проблеми с контузии.

Българските гимнастички бяха наградени от президента на Техническия комитет към Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Наталия Кузмина от Русия.

Сребърното отличие в многобоя спечели Япония с 38.700 точки, а на трета позиция завърши Италия с 38.550 точки. Руският ансамбъл остана на четвърто място с 38.300 точки, но в последния момент руската федерация замени четири от състезателките в тима. На Световната купа в София участват общо 18 ансамбъла.

Българките Катрин Тасева и Боряна Калейн завършиха съответно на четвърто и на шесто място в многобоя при жените на Световната купа по художествена гимнастика в „Арена Армеец“ в София. Така България ще има 6 финала индивидуално днес.

 

Подобни статии

Top