Ансамбълът ни води на Световната купа в София

Невяна Владинова и Катрин Тасева също с огромни шансове за медали

Ансамбълът ни по художествена гимнастика води в класирането на многобоя след първия ден на турнира за Световната купа в София, след като се представи силно в съчетанието с пет топки.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова получи от съдиите оценка 24.950 точки за съчетанието си – 16.100 за трудност и 8.850 за изпълнение. Втори е ансамбълът на Италия с 24.300 точки. На трета позиция след първия ден е Япония с 23.750.

Днес от 17:00 часа започват съчетанията с обръчи и бухалки, след което ще стане ясно и разпределението на медалите в многобоя.

В индивидуалната надпревара Невяна Владинова и Катрин Тасева се представиха силно в първия ден на турнира. И двете достигнаха до финалите на обръч и топка за многобоя, които ще се проведат в неделя.

Невяна Владинова даде втори резултат на топка и шести на обръч, като събра общо 40.500 точки и се нареди четвърта. Тасева от своя страна получи трета по сила оценка на обръч и пета на топка, с което събра 40.450 точки и зае петата позиция. Водачака във временното класиране е рускинята Александра Солдатова с 42.250 точки, а зад нея се нареждат сънародничката ѝ Екатерина Селезньова (40.650) и Линой Ашрам от Израел (40.550).

Днес гимнастичките ще представят своите съчетания с лента и бухалки, след което ще станат ясни медалистките в многобоя, както и всички финалистки на отделните уреди. Владинова е в група „С“, с която стартира днешният ден на Световната купа от 10:30 часа, докато Тасева е в група „В“, която ще излезе пред публика в 15:00 часа.

Подобни статии

Top