Ансамбълът пропуска европейското в Киев заради COVID-19

Ерика Зафирова е с положителна проба, съотборничките ѝ са под карантина, Боряна Калейн и Катрин Тасева продължават подготовката си

Националният ансамбъл по художествена гимнастика ще пропусне европейското първенство от 26 до 29 ноември в Киев (Украйна).

Състезателката от ансамбъла Ерика Зафирова е дала положителен резултат след тест за Covid -19. Всички останали момичета от ансамбъла са добре, но ще бъдат под карантина минимум 10 дни, както изискват разпоредбите.

Боряна Калейн и Катрин Тасева, които ще участват индивидуално, продължават подготовка за шампионата на Стария континент.

Ева Брезалиева и Стиляна Николова също се подготвят в зала “Раковски” за първенството в Киев. Припомняме, че и двете дадоха положителен резултат за Covid-19, но се възстановиха и в момента тренират.

По-тежко беше състоянието на Татяна Воложанина, която беше приета в болница с двустранна бронхопневмония, но след отрицателен резултат от PSR-теста беше изписана и в момента се възстановява.

Епидемичната ситуация с вируса е твърде динамична и неприятна и е възможно само за ден решението България да участва на eвропейското първенство да се промени.

Засега индивидуалистките ни жени и девойки са здрави. Те и техните треньори имат желание да участват, но времето и ситуацията в България и Украйна през следващите дни ще покажат дали това ще се случи.

Подобни статии

Top