Ансамбълът със сребро от Гран При в Москва (СНИМКИ И ВИДЕО)

Нашите момичета допуснаха доста грешки в турнира, в който участваха само 4 ансамбъла

Българският ансамбъл спечели сребърен медал в многобоя на турнира по художествена гимнастика от веригата Гран При, който се провежда в руската столица Москва. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова, с треньор Весела Димитрова, събраха сбор от 36.350 точки, след като получиха 18.500 точки за съчетанието с пет обръча и 17.850 точки за композицията с три топки и две въжета.

Българките допуснаха много сериозни грешки и в двете съчетания и въпреки това получиха тези оценки, защото по новия правилник оценката за трудност е отворена и всички елитни отбори се стараят да съберат колко се може по-висока стойност за трудност. Грешките и в двете съчетания лишиха България от златния медал.

Шампиони станаха домакините от Русия със сбор от 36.400 точки. Рускините гониха топка извън терена и получиха само 16.550 точки за смесеното съчетание, но на обръчи компенсираха и с оценка от 19.850 се изкачиха на първото място. Бронзовият медал спечели Финландия със сбор от 28.850 точки.

В турнира участваха само четири ансамбъла. Утре са финалите на отделните уреди.

Подобни статии

Top