Ансамбълът със сребро в многобоя от СК в Баку (СНИМКИ)

България ще има представителки във всички финали днес, Катрин Тасева ще играе на 3 уреда, Боряна Калейн на два

Българският ансамбъл по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова спечели сребърния медал в многобоя на Световната купа в столицата на Азербайджан Баку.

Нашите момичета допуснаха изпускане на топка извън терена (Стефани Кирякова не можа да улови на един риск) и доиграха с резервен уред , но въпреки това получиха оценка от 17.000 т. , което бе достатъчно да спечелят среброто в многобоя.

Нашите момичета и в двата дни на надпреварата до този момент играха с огромно желание, хъс, амплитуда и завиден синхрон като се има предвид последните контузии и експресното влизане в състава на Стефани Кирякова.

Шампион в многобоя е ансамбълът на Италия, който игра много добре и събра сбор от 40.650 т., втори са нашите момичета със сбор от 38.400, а трети се класира ансамбълът на Япония, който събра сбор от 36.550 т.

Днес нашите лъвици ще се борят за медал и в двете съчетания.

В индивидуалната надпревара Катрин Тасева ще играе на 3 финала – обръч, топка и лента, а Боряна Калейн ще се бори за медали на обръч и бухалки. В многобоя Катрин се класира на 4-то място със сбор от 64.650 т., а Боряна се нареди на 9-то място като събра сбор от 62.850 т.

Подобни статии

Top