Антъни Джошуа е готов да оваканти една от титлите си!

Британецът ще се откаже от битка или срещу Кубрат Пулев, или срещу Олександър Усик

Световният шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Антъни Джошуа заяви, че е готов да се откаже от една от титлите си при необходимост. 30-годишният британец си върна шампионските колани на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF) в началото на декември след победа по точки в реванша над мексиканеца Анди Руис.

„Винаги съм казвал, че не шампионските пояси ме правят този, който съм. Аз си оставам шампион, дори да се наложи да овакантя един от поясите. Това ще ми даде възможност да се срещна с други шампиони. Вече съм побеждавал четирима от световните шампиони. Ако се наложи да се откажа от някой от поясите, ще бъде дори по-интересно. Ще го направя, ако трябва. Но след това ще си го върна“, коментира Джошуа.

До лятото на тази година британецът трябва да направи задължителни защити на световните си титли във версиите IBF и на WBO, чиито претенденти са съответно българинът Кубрат Пулев и украинецът Олександър Усик. Твърде възможно е, обаче, ако не бъде постигната допълнителна договорка с федерациите, Джошуа да оваканти една от титлите, тъй като няма достатъчно време за организиране на два мача.

 

View this post on Instagram

 

Back in business 👊🏾 @underarmouruk #WEWILL

A post shared by Anthony Joshua (@anthonyjoshua) on

Подобни статии

Top