Антъни Джошуа не иска да се бие с Кубрат Пулев

Мениджърът Ивайло Гоцев обеща, че ще натиснат докрай за битка, когато Кобрата победи Хюи Фюри

Кубрат Пулев отново не беше споменат сред възможните претенденти за световната титла по бокс в тежка категория от шампиона Антъни Джошуа. Англичанинът защити успешно три от поясите в кралската дивизия на феноменална галавечер в Лондон. Пред 70 000 фенове на стадион „Уембли“ той нокаутира Александър Поветкин в седмия рунд.

Непосредствено след успеха Джошуа начерта своите планове. Той се консултира със своя мениджър Еди Хърн дали трябва да прави защити на своите титли срещу официалните претенденти. Кубрат Пулев има шанса да стане такъв, ако победи Хюи Фюри на 27 октомври в зала „Арена Армеец“. Той ще бъде в своето право да предизвика Джошуа за пояса на Международната боксова федерация (IBF).

Когато Джошуа разбра, че може сам да избира своя съперник, той посочи непобедения американец Дионтей Уайлдър. Вторият вариант на британеца е неговият сънародник Дилиън Уайт. Следващата среща на шампиона ще бъде на 13 април отново на стадион „Уембли“.

„Ако Кубрат спечели срещу Хюи Фюри, ще натиснем докрай, за да се бием за титлата – обясни мениджърът и промоутър на Кубрат Ивайло Гоцев. – Не е тайна, че търсим мач с Джошуа. Рано или късно тази среща ще се проведе. Хората на Джошуа са в добра позиция и затова манипулират всички останали.“

Гоцев смята, че Джошуа си е направил тренировка срещу Поветкин.

„Срещата беше интересна, но Джошуа игра като на спаринг“, анализира мача Ивайло Гоцев.

Самият Хюи Фюри пък обяви пред The Independen, че след каато повали Курбат Пулев, няма да има проблеми да направи същото и с Антъни Джошуа. Той е наблюдавал внимателно мача на лондончанина с Поветкин и е сигурен, че световният шампион е нямал правилен план за провеждането на срещата.

Подобни статии

Top