Антъни Джошуа победи Джоузеф Паркър, но не го нокаутира (ВИДЕО)

Британецът постигна 21-ва победа от 21 мача и продължава да бъде Краля на ринга

Антъни Джошуа победи с единодушно съдийско решение по точки Джоузеф Паркър в дългоочаквания сблъсък за три от общо четири пояса на световната боскова федерация в свръхтежка категория между непобедените до тази вечер шампиони.

Арена на мегасблъсъка беше стадион „Мюнисипалити“ в Кардиф, като нямаше свободно място по време на цялата гала вечер и 87 хиляди души наблюдаваха битката между Джошуа и Паркър.

С изключение на няколко секунди от началните рундове, в които Паркър нанесе опасни удар, Антъни Джошуа контролираше битката и на няколко пъти беше близо да нанесе решителен ъперкът, но съперникът му успя да избегне това.

Нито един от боксьорите не падна дори в нокдаун, а опасните удари бяха рядкост, като и двамата заложиха повече на стратегията и предпазливостта.

Така с решение на съдиите 118:110; 118:110 и 119:109 британецът остава непобеден с рекорд 21 победи, 0 загуби и 20 победи с нокаут.

Коментаторите и феновете на галата имаха сериозни претенции към рефера на сблъсъка Джузепе Куартароне, който прекалено често спираше битката при по-близък контакт на двамата боксьори, което не се хареса на никой на стадиона в Кардиф и на зрителите пред телевизионните екрани.

Снимки: skysports.com

Подобни статии

Top