Антъни Джошуа поведе протест на Black Lives Mattter (ВИДЕО)

Световният шампион по бокс и следващ съперник на Кубрат Пулев изнесе реч срещу расизма

Световният шампион по бокс Антъни Джошуа подкрепи протест срещу расизма в родния си град Уотфорд. Британецът се появи на събитие под егидата Black Lives Matter, като се придвижваше с патерици. Освен тях Джошуа беше и с шинирано ляво коляно.

Както е известно, той получи леката контузия на лявото коляно по време на тренировка, а за първи път се появи в това състояние с електрическа тротинетка по улиците със свои приятели.

„Не трябва повече да мълчим по този въпрос, ставайки свидетели на убийства и расизъм, заради цвета на кожата на някой човек. Трябва да говорим за случващото се, но и да протестираме мирно, както се случи днес в Уотфорд. Нека не използваме тези демонстрации за егоистични мотиви, с което да палим нови грабежи и убийства“, заяви световният шампион.

През миналия декември Джошуа си върна титлите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова организация (WBO), когато победи Анди Руис в мач-реванш. Британецът ще трябва да защитава пояса на IBF срещу Кубрат Пулев.

Българинът е задължителен претендент, като се очаква скоро да бъде определена дата за мач между двамата. Срещата беше планирана за 20 юни в Лондон, но пандемията от коронавирус наложи отлагане.

Най-бурни бяха протестите пред британския парламент в Лондон, като на тях бе забелязана певицата Мадона и други звезди от шоубизнеса.

Снимки: Туитър, Reuters

Подобни статии

Top