Антъни Иванов остана на 7 стотни от медал на ЕП в Будапеща (ВИДЕО)

Българинът подобри още веднъж националния ни рекорд на 200 м бътерфлай, Любомир Епитропов не успя да се класира на финал и завърши на 13-о място

Антъни Иванов води мъжка битка, направи поредно впечатляващо представяне и остана само на 7 стотни от първия европейски медал за мъжкото ни плуване на голям басейн.

В Будапеща студентът в САЩ и състезател на ПСК Черно море (Варна) финишира четвърти на 200 м бътерфлай с време 1:54,50 мин.

С 1:54:43 мин. пред него е представителят на домакините Тамаш Кендереши, с когото водят вече няколко персонални битки, едната от тях преплуването за влизане във финала на световното първенство в Южна Корея през 2019 г.

Антъни Иванов подобри вчерашния си национален рекорд от 1:54,72 мин.

За него това е втори пореден европейски финал на голям басейн след този в Глазгоу през 2018 година, също и най-доброто класиране на голям шампионат.

Шампион пред родна публика стана световният рекордьор Крищоф Милак с 1:51,10 мин, като постави рекорд на европейските шампионати.

19 май е паметен за българското плуване, тъй като имахме две мъжки европейски участия във вечерна сесия.

Любомир Епитропов, който също е рожба на търновското плуване и Роза Георгиева, а сутринта стана четвъртият ни плувец с олимпийски норматив за Токио, завърши е 13-и в Европа.

В полуфиналите на 200 м  бруст състезателят на Николай Вакареев, Вихрен (Сандански) и студент в Тенеси регистрира 2:11,19 мин.

В подборните серии Епитропов подобри националния си рекорд, финиширайки за 2:10,12 мин.

Подобни статии

Top