Антибактерицидни лампи за дезинфекция на въздуха раздадоха на детските градини в „Южен“

Устройствата са предназначени за употреба за всички места, където има опасност от пренасяне на инфекции по въздуха

Загрижени за здравето на гражданите, кметът на Район „Южен“, Костадин Язов, с подкрепата на частна фирма, дариха на всички детски градини на територията на района антибактерицидни лампи за пречистване и дезинфекция на въздуха.

Лампите са преминали изпитания и функционални тестове, които доказват тяхната ефективност за унищожаване на бактерии, вируси, микроби, плесени и спори до 99.99%, както и изпитания за безопасна работа в присъствието на хора. Изпитанията са проведени от отдел Микробиологични фактори, НЦОЗА, Министерство на здравеопазването.

Устройствата са предназначени за употреба в медицинските центрове, болници, поликлиники, операционни, манипулационни, кабинети, стоматологични кабинети, диагностични и лабораторни помещения, детски и учебни заведения, чисти производствени помещения, хранителни блокове, складове, офиси, домове и всички места, където има потенциална опасност от пренасяне на инфекции по въздух.

„Същото устройство функционира повече от година в административната сграда на Район „Южен“, като по този начин се грижим за здравето и безопасността на служителите и гражданите!“ посочи кметът Язов.

Подобни статии

Top