Антивирусните свойства на виното и храните обсъждат на „Винария 2020“

Антивирусните свойства на виното и храните е тема на конференция в рамките на „Винария 2020“.

Представители на НАДМХД отново ще замерват кръвната захар за посетителите

На нея вирусологът проф. Златко Кълвачев ще разгледа някои качества на виното, които според научни изследвания доказват, че забавя процесите на стареене в клетката, задържа дегенеративните процеси в невроните, подпомага преодоляването на вредните ефекти от стреса и хроничната умора.

„Антибактериалните свойства на виното са известни от древността: различни бактерии губят болестотворните си качества след 30-40 минути контакт с червено вино“, твърди проф. Кълвачев. Той коментира, че „майсторски приготвеното и добре съхраняваното вино е богато на вещества, които в тялото действат като дезинфектанти (спират развитието на инфекциозни агенти) и антиоксиданти (блокират силно реактивните свободни радикали в клетката)“.

Известни са и качествата на виното да стимулира производството на стомашен сок и да повишава апетита. Според статистиката, при умерените консуматори на Дионисиевата напитка, които пият между една и три чаши на ден, се забелязва по-слабо предразположение към инфаркт, атеросклероза, някои форми на рак, различни заболявания на нервната система, като синдром на Алцхаймер, паркинсонизъм, както и имунни заболявания.

Конференцията „Антивирусните свойства на виното и храните“ се организира от Националната асоциация на децата и младите хора с диабет. „Решихме да обсъдим с експерти темата с вирусите и какво трябва да направят хората с диабет, които са сред рисковите групи, за да избегнат вирусни инфекции“, посочи председателят на асоциацията Елисавета Котова. Тя уточни, че всяка година на форумите, които се провеждат с експерти от различни сфери на здравеопазването се обсъждат актуални теми за пациентите.

Конференцията ще се проведе в рамките на международната специализирана изложба „Винария“ от 11 часа в 10 палата на Международен панаир Пловдив. Партньор на форума е зоната „Вкусове от Италия“.

На щанд в 11 палата в панаирния комплекс представители на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет отново ще замерват кръвната захар за посетителите на „Винария 2020“, която се провежда от 19 до 23 февруари в Международен панаир Пловдив.

Подобни статии

Top