Антоанета Костадинова четвърта на 25 м пистолет

Тихомир Иванов не успя да сбъдне олимпийската си мечта, Инна Ефтимова не стигна до полуфиналите на 100 м

Българската медалистка от Токио Антоанета Костадинова завърши в подножието на медалите на 25 метра пистолет на Игрите в Токио.

Състезателката се класира на 4-о място в дисциплината с 28 точни изстрела. Антоанета Костадинова отпадна след престрелка с бронзовата медалистка Ксиао.

Антоанета Костадинова се класира за финала с първи резултат от квалификациите, но за съжаление не успя да спечели втори медал в Япония. Тя вече има едно сребърно отличие от Олимпиадата – на 10 метра пистолет.

Другата ни представителка в дисциплината Мария Гроздева не успя да се класира за финала на 25 метра пистолет.

Олимпийска шампионка е рускинята Виталина Батарашкина, която спечели златото и на 10 метра пистолет.

„Едва ли мога да кажа нещо, което вече да не съм казвала. Както предупредих, много ми се искаше да вляза на финала, това го постигнах, а това беше моята цел. Казах вече, че това е финал на късмета с тези правила. Безкрайно съм щастлива, че успях да стигна до 4-ото място особено с тази първа серия от 0 точки. Щастлива съм, защото само две петици не бяха така добри. Да, нямам медал от Световно първенство“, сподели Костадинова.

„Първо, да спрем с тези надежди, ако съм подготвена и имам ден, получават се нещата. Излишното напрежение не помага на състезателите, особено на такива, на които спокойствието и концентрацията трябва да бъдат запазени“, каза още състезателката.

„Проблемът на първата серия беше, че на пробната стрелба не успях да си намеря позицията. Цялата група беше на тясно и не закачаше тези 10,2. След това успях да коригирам… Но никой не знае какво ще се случи на следващата Олимпиада“, завърши българската медалистка на 10 метра пистолет.

Българският лекоатлет Тихомир Иванов не успя да сбъдне олимпийската си мечта, след като отпадна много рано от Игрите в Токио.

Националът не преодоля квалификационната норма (2.30 м), която изпраща директно състезателите на финала в скока на височина.

Тихомир Иванов направи един-единствен успешен опит на Олимпийския стадион. Той скочи от първия опит 2.17 м, но втората височина от 2.21 м се оказа непреодолима за него.

Българинът попадна в Група „Б“ на квалификациите в Токио. Нормата за място във финала е 2.30 м, а Тихомир Иванов има през сезона 2.28 м.

Атлетът ни остана далеч под възможностите си. На Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 година Иванов завърши на 10-о място във финала.

Българската състезателка Инна Ефтимова не успя да се класира за полуфиналите в спринта на 100 метра на Олимпиадата в Токио. Лекоатлетката ни завърши на 6-о място в своята серия с резултат от 11.46 секунди.

Спринтьорката ни остана далеч от своя личен рекорд за сезона 11.34 секунди, постигнат на Балканиадата в Белград.

Първа в тази серия финишира състезателката на Ямайка Шели-Ан Фрейзър Прайс с 10.84 секунди.

За полуфиналите се класират първите три атлетки от всяка серия, както и трите най-добри времена от останалите олимпийки в дисциплината.

Инна Ефтимова ще стартира и в спринта на 200 метра, където ще участва и другата ни състезателка Ивет Лалова – Колио.

„Много съм щастлива, че съм тук и бягам. Мисля, че спокойно можех да бягам и малко по-добре за 11.30, но дори и с този резултат едва ли щях да продължа напред. Това са Олимпийски игри и няма случайни състезателки. Моята цел беше да съм тук, работих много през сезона. Това ми донесе малко умора, която донесох тук, но това по никакъв начин не е оправдание. Гледам към 200 метра, където се надявам на добро бягане“, сподели за БНТ Инна Ефтимова след участието си в спринта на 100 метра.

Източник: БНТ, Снимки: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo, БГНЕС

Подобни статии

Top