Антоанета Костадинова на крачка от нов голям успех!

Престижно класиране за дебютантката Селин Али, борецът Георги Вангелов празнува рожден ден

Олимпийската ни медалистка Антоанета Костадинова записа много добър резултат и се намира на добра позиция за влизане във финала на 25 метра пистолет в Токио.

След стрелбата за прецизност българката заема временното 3-о място с 293 точки и средно 9.767 за прецизност в тази дисциплина.

Другата ни представителка Мария Гроздева е на временната 22-а позиция в квалификацията след 288 точки и 9.600. Двукратната олимпийска шампионка навакса колебливо начало с 94 точки и се придвижи доста напред, но в последния си изстрел записа осмица.

Втората част от пресявките, които ще определят най-добрите за финала, ще се проведат утре, 30 юли, от 03:00 часа наше време.

След скоростната стрелба ще станат ясни 8-те олимпийки на 25 метра пистолет, които ще се борят за медалите. Финалът е насрочен също за петък, 30 юли, от 08:00 часа.

Антоанета Костадинова вече спечели сребърен медал в Токио. Тя завърши на 2-о място на 10 метра пистолет.

Преди българката в квалификациите на 25 метра пистолет са сръбкинята Зорана Арунович с 296 точки и защитаващата титлата си от Рио 2016 Ана Коракаки (Гърция) с 294 точки.

„Нормален резултат, нито много висок, нито много нисък“, коментира Костадинова след днешното си представяне.

Младата ни състезателка в ловната стрелба Селин Али остана извън финала в дисциплината „трап“ на олимпийския турнир в Токио. Дебютантката на Игрите завърши на 20-а позиция след втория състезателен ден.

Селин Али започна много добре днешната квалификация, като отстреля 24 от 25 възможни панички, но в заключителната част записа само 22 точни. По този начин тя събра общо 115 точки, колкото имат още две състезателки.

Само първите 6 състезателки се класират за финалната битка за разпределението на медалите. След първите 3 стрелби нашата представителка заемаше 16-о място във временното подреждане, но днес отстъпи с 4 позиции, за да завърши 20-а в крайното класиране.

19-годишната Селин Али е световна шампионка за девойки от Лонато 2019, като специалистите сочат бляскаво бъдеще за българката.

Общо 26 състезателки участваха в квалификациите на дисциплината „трап“ в Токио, като Селин Али е най-младата сред тях. Подготовката ѝ води нейният баща, който е и треньор, Ниязи Мехмед Али.

Максимумът в квалификациите от 125 точни стрелби по паничките записа само Сузана Ренак от Словакия.

Източник: БНТ, Снимки: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Подобни статии

Top