Антон Зингаревич оглавява новия борд на Ботев - DC news

Антон Зингаревич оглавява новия борд на Ботев

Илиян Филипов и Георги Самуилов влизат в него, руснакът взима стадиона на концесия, обещава шампионска титла след 2 години и половина

Двамата представители на руския милиардер Антон Зингаревич се срещнаха с фенове на Ботев (Пловдив) от различните фракции на базата в Коматево. Те са представили концепция за развитието на клуба.

В новия 5-членен борд на директорите ще влязат бизнесмените Илиян Филипов, чиято фирма ще достроява стадион „Христо Ботев“, както и досегашният собственик Георги Самуилов.

Председател на борда ще бъде Антон Зингаревич, в него ще бъдат още адвокат и нов член, но това няма да бъде Ангел Палийски.

Както е известно, Зингаревич постави 4 условия за купуването на 60% от акциите на клуба, като едно от тях е Сдружение ПФК Ботев да няма представител в управленския борд. То ще остане отново със символичния 1% от акциите.

Зингаревич ще закупи 60% с намерение за придобие и онези 39% на ТЦ ИМЕ. Финансирането няма да бъде чрез отпускането на заеми.

Сдружението ще има право два пъти в годината да огласява информация за финансовото състояние на клуба.

Новите собственици ще поискат отново стадион „Христо Ботев“ на концесия, като за целта се подготвя меморандум за намеренията с Община Пловдив.

След Нова година начело на Ботев ще застане нов старши треньор, който ще доведе със себе си 6 футболисти, с които е работил досега.

Най-старият футболен клуб в България ще се развива еволюционно, а не революционно. Според плановете на специалистите, Ботев (Пловдив) ще бъде готов да атакува шампионската титла след 5 трансферни прозореца (т.е. след 2 години и половина).

Източник: plovdivnews.bg

 

Подобни статии

Top