Антон Зингаревич пое управлението на Ботев (Пловдив)

Руснакът, негови представители и такива на пловдивския бизнес, влязоха в Съвета на директорите на клуба, остава прехвърлянето на контролния пакет акции

Руският бизнесмен и бъдещ собственик на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич бе избран в новия Съвет на директорите на клуба на днешното извънредно Общо събрание. На него присъстваха носителите на 100% от акциите на клуба, в това число и синдика на ТЦ-ИМЕ Ана Миленкова, съобщи Радио Пловдив.

Новият Съвет на Директорите е петчленен и в него влизат Антон Зингаревич, неговият представител за България Александър Ослан, адв. Слави Микински, собственикът на ПИМК ООД Илиян Филипов и банкерът Георги Христосков.

Предстои новият Съвет на директорите да проведе свое заседание, на което да избере свой председател – вероятно Антон Зингаревич, както и изпълнителен директор или прокурист.

Предстои и официалното джиросване на 60 % от акциите на клуба, които са собственост на Сдружение „ПФК Ботев“, на фирма на Антон Зингаревич, но това ще се случи, когато екипът на бизнесмена предложи договор за финалното им прехвърляне.

Снимка: plovdivderby.com

Подобни статии

Top