Антон Зингаревич пристига в Пловдив следващата седмица

Руският бизнесмен ще влезе официално във владение на най-стария български футболен клуб и ще гледа контролата срещу Етър

Новият собственик на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич ще пристигне в България другата седмица, съобщава БЛИЦ. Руският богаташ ще остане на родна земя няколко дни, за да види с очите си как се движат нещата в клуба. Зингаревич ще наблюдава даже и приятелския мач между „канарчетата“ и Етър, която ще се състои на 23 януари.

Преди това на 20 януари е Общото събрание на ПФК Ботев АД, на което в Борда на директорите на клуба като председател ще влезе Зингаревич, а като членове богати пловдивски бизнесмени като Георги Самуилов и Илиян Филипов.

Не е изключено милиардерът да доведе със себе си ганайския талант Емануел Току. 20-годишният халф идва от датския Фремад Амагер и е спряган за заместник на контузения Тодор Неделев.

„С Току имаше проблем, свързан с паспорта му. Нещата обаче документално вече са уредени. Момчето ще пристигне при нас до няколко дни, но не е изключено да пътува и заедно с г-н Зингаревич. Това ще бъде уточнено скоро, тъй като все още не е ясно дали босът ще пристигне тук директно от Щатите, където е в момента, или от Дания“, заявиха източници на БЛИЦ от Ботев (Пловдив).

Подобни статии

Top