Антон Зингаревич със специално интервю за бъдещето на Ботев (ВИДЕО) - DC news

Антон Зингаревич със специално интервю за бъдещето на Ботев (ВИДЕО)

Искам да изградим клуб, с който да се гордее всеки пловдивчанин, надявам се да се върнем на стадион „Христо Ботев“ следващата пролет

Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич даде обширно интервю пред Botev Media. За пръв път Зингаревич застава пред клубната медия и отговори на актуалните въпроси, които вълнуват „жълто-черната“ общественост.

„Първата ни голяма целта е да играем в груповите фази на европейските турнири, както Лудогорец и ЦСКА. И в по-дългосрочен план – да изградим клуб, с който да се гордее всеки пловдивчанин. Искам Ботев да се превърне в източно-европейска футболна сила. Азрудин Валентич също преследва големи цели. Много пъти е казвал, че иска да спечели нещо с Ботев“, собственикът на клуба.

Той коментира и дали ще продължи договора на треньора Азрудин Валентич. Двамата работят заедно от четири години, а контрактът на специалиста изтича. Преди около година и половина Антон Зингаревич стана мажоритарен собственик на клуба.

„Договорът на Валентич изтича, но отношенията между нас не опират до документи, а до лично желание той да продължи. Той е далече от семейството си тук, но знам, че много му харесва това, което прави. Има цели, които иска да постигне, казвал е много пъти, че иска да спечели нещо с Ботев (Пловдив). Още сме в началото. Той е тук само от 15 месеца. Мисля, че съм напълно уверен в неговите възможности. За нас документите не са важни. Ние вървим ден за ден. Поставихме цел този сезон. След това ще поставим за следващия“, сподели Зингаревич.

„Според договора очаквам да се завърнем на стадион „Христо Ботев“ в началото на следващата календарна година. Надявам се, че ще може да играем срещи от първенството на него, от втората половина на следващия сезон. Разбирам колко важно е това за феновете, то е също толкова важно и за клуба. Стадионът е като свещено място за феновете и за клуба“, каза още Зингаревич.

Подобни статии

Top