Антонио Вутов: За първи път ще играя пред празни трибуни

Пътят е да се дава шанс на млади български футболисти, не трябваше да се чака коронавируса, а още по-рано

Футболистът на Ботев (Пловдив) Антонио Вутов даде специално интервю за Дарик радио и dsport, в които сподели очакването си за началото на официалните мачове и целите пред „канарчетата“.

„Вече трета седмица тренираме. Правим двуразови тренировки. Смятам, че времето е малко и няма да сме готови на 100 проценти. Надявам се да избегнем контузии. За хубави мачове няма да сме готови, но вероятно с течение на двубоите ще влезем във форма. Ние реално нямаме шанс за първата шестица и ще гоним купата и седмото място. То ще ни даде възможност за плейоф за Лига Европа. Това са ни приоритетите. Ще видим с течение на мачовете ще видим как ще се развият нещата“, каза Вутов.

Той говори и за предстоящия полуфинал в турнира за Купата на България срещу ЦСКА. „Смятам, че шансовете с ЦСКА са равни. След тези извънредни мерки, в които не можехме да тренираме ще има шанс отбора, който е успял да се подготви по-добре. Смятам, че сме равностойни. Миналата година мачовете бяха с много голове, много емоции, но тази година вероятно ще са различни. Тогава и в двата мача бяха едни от най-добрите за цялата година. Надявам се и тази година мачовете да са продуктивни“, заяви Вутов.

Нападателят коментира и ситуация, при която мачовете ще се играят пред празни трибуни. „Футболът е за хората, но ние сме професионалисти. Ще ни гледат по телевизията и трябва да се представим добре. Ще е проблем за отборите с голяма фенска маса. Ще е неприятно. Не мисля, че ще има фактор домакинство. Емоцията ще е между нас. Факторите са различни. До сега не си спомням да съм играл пред празни трибуни. Играл съм на по-малко посещавани мачове, но пред пред празни трибуни не ми се е случвало. За първи път ще ми е“, заяви играча.

Антонио Вутов подкрепи мнението, че трябва да се дава повече път на млади български футболисти. „Пътят е да се дава шанс на българските футболисти. Не трябваше да се чака коронавируса, а да е по-рано. Нищо не зависи от нас. Може да даваме мнение, но то е празно. Мисля, че отдавна трябваше да се налагат български футболисти. Последният мач, който играхме със Славия имаше само един чужденец“, завърши Вутов.

Подобни статии

Top