Апаратура за 4D диагностика на сърцето закупи Медицинският център-1 в Асеновград

Новата апаратура струва близо 40 хиляди лева и е закупен със средства от бюджета на Центъра.

С ехографска апаратура от висок клас за изследване функциите на сърцето се сдоби кабинетът по кардиология на Медицински център -1 в Асеновград. Модерната технология работи от близо месец и дава възможност чрез цветно 4 D изображение лекарят да проследи функционални изменения на сърцето при високо рискови пациенти.

Новият апарат дава високо качество на изображението и притежава най-съвременните технологии за изследване. Освен едно и двуразмерна визуализация,  с апарата има възможност да се извършва тъканен доплер.  Наблюдава се скоростта на движение на сърдечните стени, а чрез спекълтрекинга специалистът получава информация за функцията на отделните сърдечни сегменти.

Така се прави прецизна диагностика и се назначава правилното лечение, обясни управителят на МЦ-1 д-р Петър Аргиров.

Новата апаратура струва близо 40 хиляди лева и е закупенa със средства от бюджета на Центъра. Близо 100 хиляди лева е инвестирало лечебното заведение в оборудване на техника. Вече работи нов лазер за премахване на малки кожни туморни образования и папиломи. Отделно е закупен и електромиограф за нуждите на кабинета по нервни болести.

В Медицинския център работят 26 лекари, които покриват общо 17 специалности. Годишно заведението обслужва над 50 хиляди пациенти.

Подобни статии

Top