Апаш взломи гаража на пловдивчанка, окраде машини, буркани с месо и ракия

Клиент на голям хипермаркет пък опита да изнесе продукти на стойност 120 лева, без да плати

Пловдивската полиция е задържала крадец (на 45 години), разби гаража на пловдивчанка и успял да отмъкне ъглошлайф, бормашина, ръчен циркуляр и диск. Апашът неспрял до тук и посегнал на остатъка от зимнината на хората, а именно – 30 буркана с месо и домашна ракия, разказаха от ОДМВР – Пловдив. Установено е, че след полунощ на 29 февруари мъжът проникнал в частен имот на улица „Просвета“, взломявайки входна врата на гараж. Извършителят е задържан часове, след като 42-годишната собственичка подала сигнал в полицията.

В хода на процесуално – следствените действия в жилището на извършителя на кражбата са открити и иззети част от инкриминираните вещи. По случая е започнало досъдебно производство, за случая е уведомена Районната прокуратура в Пловдив.

Пловдивската полиция е регистрирала още една кражба на 1 март – охранител в магазин „Била“ съобщил в дежурната на Четвърто районно управление, че е задържал клиент, опитал да изнесе продукти на стойност 120 лева, без да плати. След съгласуване с дежурен прокурор по случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по  чл. 194 ал 1 от НК.

Подобни статии

Top