Апаш задигна хилядарка от кафе -автомати, полицията задържа и крадец на кон

Мъжът е с множество криминални регистрации за кражби от подобен род

Криминално проявен апаш извършил множество кражби през последната седмица е задържан от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик.

Задържането е в резултат на активните действия на служителите от полицейското управление в областния град по противодействие на битовата престъпност под надзора на Окръжната прокуратура. Само в рамките на една седмица в РУ-Пазарджик били получени множество сигнали от собственици на кафе-автомати и автомивки.

Те информирали органите на реда, че апаши са разбили монетниците на вендинг- автоматите или автомивките на самообслужване. Освен материалните щети от взломяванията са установени липси на монети на обща стойност над 1100 лева. В хода на проведена специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност криминалистите спипали 20-годишния Л.И. от село Овчеполци.

Мъжът е с множество криминални регистрации за кражби от подобен род. Той е задържан първоначално за срок от 24 часа в РУ-Пазарджик. Прокурор от Районната прокуратура в областния град е удължил срока на задържането му със 72 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.

В хода на полицейските действия е задържан и крадец на кон.

Сигнал за случилото се бил подаден вчера от собственика на животното  Й.Й.- 47г. от село Динката. Мъжът оставил кобилата си на паша в близост до местния стадион, когато апаш я отмъкнал в неизвестна посока. При проведените действия „по горещи следи“ бил задържан 23-годишният Н.Г. от същото село. Спрямо него е образувана преписка, който е докладвана на прокуратурата в Пазарджик.

Подобни статии

Top