Апаши задигнаха 10 бона от кола на куриерска фирма

Издебнали шофьора и  успели да отмъкнат пакет от вътрешността на микробуса

В резултат на провеждане на полицейска операция по противодействие на битовата престъпност на територията на региона е разкрита дръзка кражба от офис на куриерска фирма. Акцията е осъществена под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

В края на годината апаши издебнали шофьор на микробус, собственост на фирма за куриерски услуги, паркиран до офиса в Белово. За броени секунди успели да отмъкнат пакет от вътрешността на возилото, в който имало 8750 лева от служебния оборот.

Открадната е и раницата на водача на буса, а в нея той съхранявал личните си документи и портфейл с близо 500 лева. По време на провеждане на акция по противодействие на битовата престъпност на територията на Пещера и Септември е задържан 21-годишният С.Д. от Пазарджик.

В качеството си на служител в куриерската фирма той станал съучастник на друг апаш –негов познат, като го улеснил максимално при извършване на посегателството. На С.Д. е повдигнато обвинение от прокурор при Районната прокуратура в Пазарджик.

Провеждат се оперативно-издирвателни действия по установяване и задържане и на другия извършител. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

 

 

 

Подобни статии

Top