Апаши задигнаха много злато и 10 бона от къща в Пазарджишко

Крадците били стари познайници на полицията

Апаши от пазарджишкото село Мало Конаре задигнаха голямо количество злато и 10 000 лв. от къща в селото. Това съобщиха от ОДМВР-Пазарджик. През нощта на 3 срещу 4 февруари неизвестни разбили стъклото от входната врата на къща, собственост на 21-годишния А.А.  Младият мъж установил липсата на 1350 грама златни накити, парите и марков телевизор.

На мястото незабавно пристигнала дежурна група криминалисти при полицейското управление в Пазарджик. Извършен е щателен оглед, иззети са веществени доказателства.

В резултат на бързите и професионални действия на пазарджишките криминалисти не след дълго била изяснена самоличността на апашите. Оказало се, че това са старите познайници на органите на реда В.П. на 27 г. и В.Г. на 20 г., и двамата жители на село Мало Конаре. Те набелязали къщата защото знаели, че собствениците от доста време работят в чужбина.

Случаят незабавно бил докладван на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик. „Дуото” е задържано първоначално за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. Със свое постановление прокуратурата е удължила срока на задържане със 72 часа.

Работата по случая продължава, води се полицейско производство.

Снимката е илюстративна: ОДМВР-Пазарджик

Подобни статии

Top