Апелативният съд: 12 години затвор за ужасяващото насилие в Първенец

Васил Петров

Васил Петров ще излежава присъдата си за убийство и насилие над две баби при първоначален строг режим

Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата от 12 години затвор на 29-годишния Васил Петров от Първенец. Глухонемият мъж ще лежи в затвора за изнасилване, придружено с убийство и за блудство с две възрастни жени от пловдивското село Първенец.

Припомняме, че това е общата присъда на глухонемия мъж, като съдът присъди 2 години и 8 месеца затвор за блудството и 12 години за убийството, но впоследствие наложи едно общо наказание.

12 години строг затвор за глухонемия насилник на бабите от Първенец

29-годишен насилник от Първенец бе задържан през октомври миналата година, след като бе установено, че на 1 септември е блудствал с възрастна жена от селото. По време на блудството, минути преди да се стигне до брутално изнасилване, в дома на бабата нахлул съсед, който успял да я спаси. Тогава ромът се уплашил и избягал.

Впоследствие обаче насилникът бил задържан. След направен ДНК-анализ, се оказало, че намерената семенна течност на местопрестъплението съвпада с извлечена ДНК от семенна течност, открита през 2009 година върху трупа на зверски изнасилената и убита 84-годишна баба от Първенец – Диана Андонова. Трупът на баба Диана бил открит в дома й с размазан череп.

Васил не ограбвал жертвите си

Според разследващите Васил не ограбвал жертвите си, а само се гаврел с тях и след това ги убивал. Вероятно това е чакало и жертвата на блудството, ако не й се бяха притекли на помощ, коментираха запознати със случая преди време.

Заловиха насилника на две баби от Първенец

Според апелативния съд окръжните магистрати са взели правилно решение и законосъобразно са осъдили глухонемия Васил Петров, който в съдебна зала направи впечатление на напълно дезориентиран човек. Мъжът ще трябва да заплати и 3220 лв. разноски по делото.

Присъдата, потвърдена от втората инстанция, може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Подобни статии

Top