Апелативният съд остави старейшината от Стамболийски в ареста

Атанас Мавродиев не се явявал на делото срещу него за злоупотреба с пари от еврофондове

Пловдивският апелативен съд потвърди „задържането под стража“, постановено от Окръжен съд – Пловдив спрямо общинският съветник от Стамболийски Атанас Мавродиев, който е подсъдим по дело за злоупотреба с европомощи за обработка на земеделски земи. Това съобщиха от пресслужбата на Апелативния съд.

Арестуваха старейшина от Стамболийски, не се явил в съда

Мавродиев е с обвинение по чл. 248а ал. 3 вр. ал. 2 от НК за представяне на неверни сведения,  за да получи средства  от  европейски фондове.

Съветникът четири пъти не се е явил пред Окръжния съд, без да удостовери причините за това, с което е демонстрирал недопустимо процесуално поведение в производство, в което явяването му пред съда е задължително, се казва в мотивите на Апелативния съд.

Апелативните магистрати считат, че първоинстанционният съд обосновано е приел, че е налице недобросъвестно поведение и при по-лека мярка за неотклонение, съществува риск за нормалния ход на производството по делото, което се намира в активна фаза.

Визираното от А.М. обстоятелство, че все пак е внесъл определената му парична гаранция от 500 лева, макар и далеч след определения от Окръжния съд срок, също говори за неизпълнение от негова страна на задълженията му.

Очевидно е, че по-лека мярка от „задържане под стража“ не е в състояние да осигури присъствието му в съдебната зала.

Понастоящем именно задържането под стража, се казва в мотивите на Апелативния съд,  е в състояние да обезпечи целите на мерките за неотклонение.

Определението не подлежи на обжалване и протест.

Снимка: 24 часа

Подобни статии

Top