Апелативният съд отказа да пусне двама затворници предсрочно

Единият е в затвора за брутален грабеж, а другият – за шофиране след употреба на дрога

Пловдивският апелативен съд остави без уважение жалбите на двама затворници срещу отказа на окръжните съдилища за предсрочно условното им освобождаване от затвора, съобщиха от пресслужбата на съда.

Рецидивист, нападнал и ограбил възрастна пловдивчанка, остава в затвора заради извършения от него грабеж. Той е осъден на седем години затвор за нападението, извършено през 2014 година. Мъжът с инициали К.П. нападнал в гръб възрастна жена, връщаща се от личния си лекар, скъсал златните й обеци и побягнал. Съдът прецени, че към настоящият момент К.П. не е дал доказателства за своето поправяне, понеже по време на изтърпяване на наказанието многократно е наказван от администрацията на затвора, включително и за заплаха с физическа саморазправа  спрямо служител от охраната.

Без уважение е оставена и жалбата и на С.И. Той е осъден на девет месеца лишаване от свобода, затова че през март тази година управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества. Деянието е извършено повторно, след като веднъж вече е бил осъждан за такова престъпление. С.И. е изтърпял повече от половината от наложеното  наказание, но дни преди да подаде молбата си за предсрочно освобождаване е наказан от администрацията на затвора за притежаване на забранена вещ.

Определенията, постановени от Пловдивския апелативен съд, са окончателни и не подлежат на обжалване.

Подобни статии

Top