Апелативният съд отпразнува 20 годишен юбилей (СНИМКИ)

Над 500 съдии и гости пяха „Многая лета” в Дома на културата

Апелативният съд в Пловдив отбеляза 20-годишния си юбилей с празничен концерт в Дома на културата „Борис Христов“. Над 500  съдии и съдебни служители от шестте окръжни  и 27 районни съдилища от апелативния район и специални гости от цялата страна уважиха тържеството.

Представляващият Висшия съдебен съвет (ВСС) Боян Магдалинчев  поздрави магистратите с юбилея и от сцената прикани всички гости да станат прави, за да уважат празника и успехите на пловдивските магистрати.

Цацаров и Лозан Панов уважиха юбилея

Сред гостите на тържеството бяха председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, главният прокурор Сотир Цацаров, членове на ВСС, председатели на останалите апелативни съдилища в страната, съдии от другите съдилища в  Пловдив, прокурори от апелативния район. Специални гости на юбилея бяха първите председатели на Апелативен съд в Пловдив Здравко Киров и Радка Петрова.  На тържеството присъстваха ръководителите на Пловдивската адвокатска колегия, както и много адвокати.

Сегашният председател на Апелативния съд Магдалина Иванова приветства гостите с добре дошли и честити 20-годишния юбилей на колегите си. Заедно с директорката на Националната търговска гимназия Славейка Иванова тя обяви, че е сключено Споразумение за сътрудничество между съда и училището. Така ученици от гимназията ще могат да карат своя стаж в Пловдивския съд. Споразумението е по повод откриването през следващата учебна година на нова специалност „Съдебна администрация“ в гимназията, която ще подготвя кадри за администрацията на съда.

Деца от дом „Мария Луиза“ трогнаха магистратите с подготвения от тях специален подарък. От дълги години между съда и дома има изградено сътрудничество, а децата гостуват в Съдебната палата с благотворителни базари и участват в инициативата „Час на класа. Съдът отблизо“.

На тържеството беше представен новият герб

на Апелативен съд – Пловдив, изработен от възпитаници на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) под ръководството на преподавателя по хералдика главен асистент д-р Стоян Антонов.  Студенти от катедрата по „Приложни изкуства“ в АМТИИ с ръководител доц. д-р Никола Лаутлиев проведоха час по репортажна фотография по време на тържеството и техните снимки ще бъдат публикувани  на сайта на Апелативния съд.

Децата от хор „Детска китка“ с диригент Яна Делирадева поздравиха гостите на тържеството. Възхищение предизвикаха и изпълненията на ансамбъл „Тракия“.

Концертът приключи с изпълнение на „Многая лета“, което изправи гостите на крака.

Подобни статии

Top