Апелативният съд повторно потвърди доживотната присъда на Венцеслав Караджов за убийството на родителите му - DC news

Апелативният съд повторно потвърди доживотната присъда на Венцеслав Караджов за убийството на родителите му

Бившият полицай от Икономическа полиция бе признат за виновен в предумишлено убийство с особена жестокост и користна цел

Апелативен съд – Пловдив потвърди със свое решение доживотната присъда на бившия полицай Венцеслав Караджов, постановена от Пловдивския окръжен съд.

Той е признат за виновен за това, че на 15.05.2016 г. в град Пловдив умишлено е умъртвил майка си и баща си – Божурка и Цветан Караджови, като убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и с користна цел.

Бившият полицай Венцеслав Караджов имал 9 заболявания

Апелативният съд измени присъдата в частта й, относно приложението на чл. 59, ал. 2 вр. ал. 1 НК, като приспада от наложеното на Караджов наказание доживотен затвор времето, през което същият е бил задържан на 17.05.2016 г. за срок от 24 часа по Закона за МВР и от 04.06.2016 г. – с мярка за неотклонение „задържане под стража“, до влизане на присъдата в сила.

Апелативният съд потвърди доживотната присъда на Караджов за убийството на родителите му

Делото се разгледа за втори път от Пловдивския апелативен съд, след като по жалба на подсъдимия Венцеслав Караджов и неговите защитници,  Върховният касационен съд отмени изцяло решението на Пловдивския апелативен съд и върна делото за ново разглеждане от друг състав на въззивния съд за отстраняване на допуснати  процесуални нарушения.

ВКС отмени доживотната присъда на Венцислав Караджов за убийството на родителите му

Решението на Апелативния съд не е окончателно. То подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.

Подобни статии

Top