Апелативните магистрати оставиха зад решетките заралия, пребил майка си до смърт

Георги Георгиев пребил жестоко майка си на 8 април миналата година, жената починала в болницата от раните си

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста обвинения в убийството на майка си  Георги Георгиев от Стара Загора, като отхвърли искането му за промяна на мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека.

Окръжна прокуратура – Стара Загора е повдигнала обвинение на Георгиев за убийство на собствената му майка, извършено на 8 април 2021 г., когато  я пребил жестоко. Жената е била настанена в болница, където въпреки направената й операция е починала на 22 април 2021 г.

Според съда, видно от материалите по досъдебното производство са извършени допълнителни разпити на сестрата на обвиняемия и на други свидетели, изготвени са комплексна съдебна психологична и психиатрична и токсикохимична експертиза, които са достатъчни да се направи извода, че  правилно Окръжния съд в Стара Загора е стигнал да извода, че има достатъчно основания за обосновано подозрение, че Георгиев е съпричастен към повдигнатото му обвинение за умишлено убийство.

За това престъпление Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Апелативните магистрати прецениха, че са  налице и другите предпоставки за задържане под стража, а именно, че при по-лека мярка за неотклонение продължава да съществува реална опасност  Георги Георгиев да се укрие или да извърши престъпление.

Съдът приема, че изтеклият период от време от първоначалното задържане на обвиняемия  е в рамките на законния срок, който съпоставен на тежестта на деянието се явява разумен.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Подобни статии

Top