АПИ да си върши работата, настоява кметът на Карлово - DC news

АПИ да си върши работата, настоява кметът на Карлово

Да бъде изготвен проект за основен ремонт на околовръстния път в гр. Карлово

иска от директора на Агенция „Пътна инфраструктура“ кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Кметът е изпратил писмо с няколко искания до директорът на АПИ инж. Венцислав Ангелов.

Участъкът от републиканската пътна мрежа – околовръстен път на гр. Карлово – е особено натоварен в последните месеци, тъй като отвориха врати два нови търговски центъра, се казва в писмото. Кметът иска от директора на АПИ Агенцията да изготви технически проект за основен ремонт, за да може да се гарантира безопасността на движението в цитирания участък. Д-р Кабаиванов уверява инж. Ангелов, че специалистите от Общината ще окажат пълно съдействие при изготвянето на така нужния проект.

Кметът настоява също АПИ да ремонтира за своя сметка участъкът от 370 м. в началото ул. „Индустриална“. Въпросният участък не е в регулацията на община Карлово, а е част от републиканската пътна мрежа и задължението за поддръжката му е на пътната агенция. „Община Карлово няма да приеме прехвърлянето на собствеността на визирания по-горе участък, без да бъде поставена нова асфалтова настилка.“, категоричен е д-р Кабаиванов.

В писмото кметът на община Карлово приканва директора на АПИ да обърне внимание на Областно пътно управление – Пловдив върху хигиената и премахването на растителността по републиканските пътища на територията на общината. Повод за това са множеството сигнали от граждани за разпилени по банкетите отпадъци, както и за неокастрени дървета и храсти.

Подобни статии

Top