АПИ в готовност заради очакванията за снеговалеж

През следващото денонощие се очакват превалявания от дъжд и сняг.

Затова всеки трябва да потегля на път с добре подготвен автомобил. Екипите на Пътна полиция и Агенция „Пътна инфраструктура” имат готовност да ограничават движението в участъци при нужда от снегопочистване.  Водачите да тръгват на път с пълен резервоар, гориво, храна и да бъдат търпеливи.

Шофьорите трябва  да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-бързо и кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Подобни статии

Top