Аплодираха 13-годишния Тео за лекцията му за динозаврите в Природонаучния

Момчето носи почетната титла младши стажант към музея вече четири години

В събота в зала „Динозаври“ младши стажант Теодор Йонов отново предизвика бурни аплодисменти със своята лекция, представяща интересна информация за всеки от петте динозавъра от видовете трицератопс, диметродон, анкилозавър, велосираптор и дилофозавър, част от новата експозиция. Гостите на събитието, сред които преобладаващо деца, научиха подробности за живота и предизвикателствата, с които са се справяли гигантските влечуги през периода креда.

Теодор Йонов носи почетната титла младши стажант към музея вече четири години. Тео е само на 13 години и винаги е изумявал публиката на музея с обширните си познания за динозаврите и за природата като цяло. Посетителите научиха интересни факти за динозаврите в залата, както и за други представители на гигантските влечуги, населявали нашата планета в минали геологични ери.

Тематичното образователно събитие, както и творческия конкурс „Ерата на динозаврите“, който приключи в неделя, са част от дълготрайната образователна програма, която ще се развива в новата експозиция в зала „Динозаври“. Най-добрите детски рисунки от конкурса ще бъдат изложени пред публиката на музея в специално отредено за това пространство в зала „Лотос“, а първите три места ще бъдат отличени с награди.

Екипът на музея и публиката очакват следващата лекция на Тео с нетърпение.

Подобни статии

Top