Апортираха акциите на община Варна в "Пълдин Туринвест" - DC news

Апортираха акциите на община Варна в „Пълдин Туринвест“

Дяловете на община Пловдив в смесеното дружество „Пълдин Туринвест“ паднаха до 22,9%,

след като бизнесменът Георги Гергов придоби акциите на община Варна в капитала на „Пълдин Туринвест“. Така Гергов вече разполага с 77,1% от акциите на Международен панаир – Пловдив, като този процент включва и дяловете на община Варна, която с акиите на панаира увеличава капитала и също вече е акционер в смесеното дружество с 8,4%. Това стана ясно след приключилото извънредно общо събрание на дружеството този следобед, на което присъстваха само общинският съветник Ясен Михайлов и представителят на Гергов адвокат Нина Пантелеева.

„Аз гласувах против, както бях упълномощен от Общинския съвет“, каза пред DCNEWS Михайлов. По думите му след извънредното общо събрание дяловете на общината падат до 22,9%.

Припомняме, че тази сутрин Общинският съвет упълномощи Михайлов да гласува против апорта на акциите на община Варна в „Пълдин Туринвест“. Решението беше взето след много дебати.

Съветниците решиха още, ако все пак се стигне до сегашния резултат, кметът Здравко Димитров да обжалва решенията на общото събрание на „Пълдин Туринвест“, тъй като то било свикано без да се спази законовия едномесечен срок.

На практика обаче община Пловдив в момента има блокираща квота и ситуацията в дружеството няма да се промени, поясни на сесията тази сутрин Веселина Александрова от „Демократична България“.

Подобни статии

Top