Арда и Пирин завъртяха 0:0 (ВИДЕО) - DC news

Арда и Пирин завъртяха 0:0 (ВИДЕО)

Това бе първо равенство за домакините, а вратарят на „орлетата“ Янко Георгиев стана герой на мача

Арда и Пирин завършиха 0:0 в среща от 10-ия кръг на Първа лига, като домакините за първи път приключват при равенство в този шампионат. Те се нареждат на 6-о място с 16 точки, докато Пирин събра 7 точки.

Головите положения пред двете врати не бяха кой знае колко, но вратарят на гостите от Благоевград за пореден път доказа класата си и спаси всичко.

В 23-ата минута дойде и първото голово положение в мача, пропуснато от Тонислав Йорданов. Центриране на Тилев от дясно прехвърли Александър Дюлгеров и топката попадна точно на крака на Тонислав Йорданов, чийто удар обаче беше спасен от вратаря Янко Георгиев. Последваха минути на превъзходство на отбора на Пирин, който стигна до ситуации пред Станислав Костов и Радослав Цонев, но вратарят Господинов се справи.

Но само след две минути Арда можеше да поведе чрез Ел Мами Тета, който излезе сам срещу вратаря Янко Георгиев след прецизно подаване от дълбочина на Тилев. Но вратарят запази хладнокръвие, а също така и бранител подложи крак и изби в ъглов удар. Поредното положение пред Георгиев дойде пет минути преди края на първата част, като този път Лъчезар Котев стреля.

Картината на терена не се промени и в началото на второто полувреме, като напрежението пред Янко Георгиев си оставаше. Пиринци отговориха с удар на Станислав Костов в 61-ата минута.

В последните 20 минути голови положения пред двете врати нямаше. Отборите сякаш търсеха победата, но така и никой не се нагърби да отправи дори удар по посока на вратите.

Източник: БТА

Подобни статии

Top