Арестуваха 17-годишен за стрелбата пред съда в Пловдив

Срещу стрелеца е образувано досъдебно производство за хулиганство

Непълнолетен е задържан за стрелбата и грубото нарушение на обществения ред в Пловдив, съобщиха от полицията под тепетата.

Припомняме, че вчера екипи на полицията бяха насочени към района на Съдебната палата, след получен около 16.10 ч. сигнал за масово сбиване. Според предварителните данни, общо над 20 представители на две ромски фамилии след приключило съдебно бракоразводно дело, по време на което имало спор за родителски права, се скарали и в прерасналата физическа саморазправа помежду им били произведени изстрели с газово оръжие. По време на случилото се няма пострадали хора.

Стрелба пред Съдебната палата в Пловдив, роми се сбиха след бракоразводно дело (СНИМКИ)

В резултат на бързите действия на служителите на реда конфликтът бе прекратен и обстановката в района нормализирана. На запазеното местопроизшествие е извършен оглед и незабавно създадена организация за изясняване на ситуацията.  Снети са обяснения от 14 души в качеството им на свидетели, а по „горещи следи“ същата вечер е установен и извършителят на стрелбата.

За едно денонощие в Четвърто РУ е отведен 17-годишен тийнейджър, намерен и иззет е газовият пистолет, с който стрелял. По указания на дежурен районен прокурор срещу непълнолетния е започнато досъдебно производство за хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм или дързост.

Подобни статии

Top