Арестуваха 21-годишен рецидивист в Раковски, разбил и обрал 4 кафе-автомата

Крадецът бил стар познайник на полицията в Раковски

В ареста на РУ-Раковски е задържан 21-годишен младеж с криминални прояви, извършил 4 кражби. От 11 до 17 юни, младият мъж е разбил четири  кафеавтомата в различни квартали на Раковски и е откраднал парите в тях.

Първоначално той разбил машината за кафе, поставена в двора на поликлиниката в кв. Секирово, откъдето взел сумата от 230 лв. Два дни по-късно откраднал парите от касите на други три машини за кафе на улиците „Иван Вазов“, „Александър Стамболийски“ и „Цанко Церовски“. От кафеавтоматите  отнел  монети с номинал от 10 ст. до 1 лв., а  откраднатите суми в различните случаи са между 120 и 150 лв. З

а извършените кражби под наблюдение на Районна прокуратура Пловдив е започнато досъдебно производство по чл. 195, ал.1,вр. чл. 194,ал.1 от НК.

Справка в масивите на МВР показва, че 21-годишният младеж е добре познат на органите на реда със своите криминални прояви, като срещу него има образувани 13 заявителски материала за унищожаване на чуждо имущество, шофиране на МПС след употреба на наркотични вещества и множество кражби чрез разрушаване на прегради и взлом на чуждо имущество.

През 2015 г. той е бил задържан, след като организирал предварителен сговор с други момчета, с които откраднали дамска чанта с лични вещи и пари. За това той е бил осъден на пробация. Крадецът е излязъл от затвора в началото на тази година, след излежана  ефективна присъда.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top